Tyranosaurus v čele firmy

Tyranosaurus Rex byl kdysi nejobávanějším zvířetem v živočišné říši – hrůza z něj čišela především díky jeho velikosti a hrubé síle, kterou používal. Někteří manažeři bohužel i v dnešní době používají při svém řízení tyranosauří manýry a snaží se své podřízené i kolegy zastrašovat. Doba se však změnila – zaměstnavatelé chtějí vůdce, nikoli masožravce (nemluvě o tom, že tyranosauři neslavně vymřeli). Chcete-li zhodnotit, jak na tom jste s vůdčími schopnostmi, můžete vyzkoušet test v článku:
* Umíte naslouchat? Každý správný vůdce má své následovníky. Ty si můžete vybrat pouze tak, že budete naslouchat jejich názorům.
* Myslíte si, že se firmě bude dlouho dobře dařit? Chyba. Vždy je potřeba mít vypracován nouzový plán, pro případ, že nastanou problémy.
* Berete se příliš vážně? Nesoustřeďte se tolik na to, co o vás píšou v novinách, snažte se raději neustále zdokonalovat.
* Unikají vám „šedá místa“? Věci nejsou černobílé. Někdy je potřeba zapojit vlastní úsudek a rozhodnout podle svých hodnot, nikoli podle toho, jak se věci jeví.
* Necháváte si informace pro sebe? Jestliže jedinci ve firmě nesdílí informace, není firma skutečnou organizací, ale pouze skupinou na sobě nezávislých lidí.
Zdroj: Career Journal - portál amerického listu Wall Street Journal zaměřený na zaměstnání a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Career Journal