Tým pro budoucnost: Harmonie a diverzita zároveň?

Chcete-li do týmu dostat skvělé a inspirativní lidi, musíte klást důraz na určité aspekty vaší organizace i pracoviště.

Jen kreativní lídr může zažehnout kreativitu ve svých spolupracovnících. Dovolte svému týmu myslet nově. Vytvořte prostředí, které lidi podpoří v myšlení novými způsoby.

Ilustrační snímek

Vše je to o lidech, připomíná nám web businesscollective.com.

Skutečná diverzita

Měli byste se snažit nabrat lidi, kteří mají různé záliby a vášně. Cílem je, aby vaši kolegové pocházeli z různých oblastí, byli různých národností a aby měli zkušenosti s různými kulturami. Váš tým prostě potřebuje, aby lidi v něm měli zkušenosti s různými způsoby myšlení. To totiž ovlivní to, jak lidé přistupují k různým situacím.

Lidé, kteří svět vidí různě, jsou schopni argumentovat pro různé přístupy k řešení problémů. A to je impulz k vyšší kreativitě. Takový proud energie může pro společnost i tým znamenat skutečnou revoluci. Oslavujte a važte si rozmanitosti, protože díky ní mají lidé různé názory. Vašemu úsilí to přidá další rozměr. Rozmanité prostředí je zdravé.

Harmonie

Když už máte rozmanitý tým, musíte se ujistit, že jsou vaši lidé jednotní a že dovedou dobře spolupracovat. Lidé ve vašem týmu musejí vědět, jak spolupracovat a také znát vize, hodnoty a cíle vaší společnosti.

S novým členem týmu se dobře poznáte během prvních 3 týdnů. Po tomto čase byste měli vědět, zda se dotyčnému s vámi dobře spolupracuje a zda jste vy, váš tým i dotyčný přesvědčeni o tom, že další spolupráce má smysl.

Někdy je lepší ve spolupráci nepokračovat. To však neznamená, že byste neměli podporovat kritické myšlení a různé perspektivy, ze kterých lidé mohou tyto hodnoty vnímat – kvůli tomu se právě snažíte mít v týmu onu rozmanitost.

-jk-

Zdroj: BusinessCollective - americký web pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje BusinessCollective