Tipy pro notorické opozdilce

Včasný příchod na důležité schůzky je známkou respektu, zralosti a slušnosti, někteří z nás přesto s včasnými příchody bojují. Jestliže všude přicházíte o deset minut déle, řešení je nasnadě: přeřiďte si hodiny o deset minut dopředu. Týká se to všech hodin, které používáte, včetně elektronických zařízení. Další problém může nastat, jestliže používáte několik kalendářů – pracovní, soukromý, rodinný atd. V takovém případě je nejvhodnější všechny tyto kalendáře sloučit v jeden. Pak už se vám nestane, že se vaše schůzky budou překrývat nebo nestačíte z jedné včas přijít na druhou.

Počítejte s nečekaným

Často se také stává, že si nerozvrhujeme drobné dílčí události, které nás však ve výsledku mohou zpozdit při těch důležitých. Pomoci může cílené rozvrhování volného času mezi schůzkami. Klidně si do diáře napište, že budete potřebovat čas na přípravu schůzky, která následuje. Počítejte také s tím, že může nastat nějaká neočekávaná událost.

Předem se připravte

Jestliže vás čeká schůzka hned ráno, připravte se na ni už večer. Když si předem připravíte nejen materiál, o kterém budete jednat, ale také oblečení, začnete ráno klidněji. Nezapomínejte se pak za včasné příchody odměnit něčím, co vás baví, abyste neztratili motivaci. Pokud budete mít stále pochybnosti, zda se vám podaří přijít včas, zapojte své přátele. Požádejte někoho z blízkých, aby vám zatelefonoval a připomněl, co máte udělat.


-kk-

Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com