Tipy pro mladé manažery se staršími podřízenými

Ilustrační snímek

Povýšili vás, protože máte veškeré manažerské předpoklady. Možná jste již jako manažeři pracovali, ale vždy jste vedli jen tým složený z lidí stejné věkové skupiny. Nyní máte nově v týmu podřízené, kteří jsou výrazně starší než vy. Přirozeně se cítíte nesví, když je máte vést a rádi byste věděli, jak se tohoto nepříjemného pocitu zbavit. Praktické rady pro tento případ popsala autorka populárních manažerských tipů Alison Greenová na stránkách Inuit Quickbase Blogu.

Mladí manažeři by si podle Greenové měli v první řadě uvědomit, že nejistý či dokonce trapný pocit ze starších podřízených je na nich vidět. Ostatní se velmi brzy začnou také cítit nepříjemně a trapně, což jen zhorší atmosféru. Jediným východiskem je proto hned od začátku věkový rozdíl vůbec neřešit. Ve většině případů je váš věk větším problémem pro vás než pro vaše podřízené. Připomínejte si, proč jste na svém místě. Máte důvěru svého zaměstnavatele a stejnou důvěru byste měli mít i sami v sebe. Pomoci vám mohou následující doporučení.

Zachovejte profesionální vzhled i chování

Oblékejte a upravujte se tak, jak je ve vaší firmě běžné bez ohledu na věk. Při komunikaci si dávejte pozor, aby váš tón hlasu nebo výběr slov zbytečně nedával najevo, že jste nejistí a nezkušení.

Chovejte se stejně k mladším i starším

Žertovat s mladšími a naopak se tvářit vážně při komunikaci se staršími je špatně. Staří podřízení si okamžitě všimnou, že se k mladším chováte jinak. Přijdete tím o respekt a důvěru.

Neprosazujte svou autoritu příliš tvrdě

Autorita se nedá vynutit. Raději se soustřeďte na sběr zpětné vazby, která vám pomůže najít tu správnou míru autoritativního chování. Případné problémy se staršími podřízenými řešte stejně, jako byste je řešili s kýmkoli jiným.

Předstírejte sebejistotu

Samozřejmě, že vám bude chvíli trvat, než si na starší podřízené zvyknete. Do té doby předstírejte, že si věříte a žádnou nejistotu necítíte. Představte si, jak byste se chovali, kdyby tomu tak opravdu bylo. Pomůže vám to a postupem času to pro vás již bude přirozené. Poctivě se zdokonalujte v manažerských dovednostech a dělejte vše pro to, abyste byli dobří.

-kk-

Zdroj: QuickBase Blog - The Fast Track - manažerský blog
Zobrazit přehled článků ze zdroje QuickBase Blog - The Fast Track