Tipy, jak zůstat produktivní, když pracujete z domova

Pracujete někdy z domova? Potom vám nejspíš přijdou k duhu následující tipy, jak zvýšit produktivitu při práci z kanceláře v teple domova.

Ilustrační snímek

Začněte pracovat brzy

Začněte pracovat hned, jakmile se probudíte. Je to opravdu efektivní. Ráno se totiž probouzíme s čerstvou myslí, takže během několika ranních hodin můžeme udělat opravdu hodně práce.

Mějte prostor vyhrazený na práci

Pokud máte vyhrazený prostor na práci nebo svůj vlastní kancelářský koutek, můžete si vytvořit klidné a zároveň inspirativní prostředí. Soustřeďte se na to, abyste zamezili rozptylování a vyrušování. Místo vyhrazené pro práci vám pomůže dostat se do správného myšlenkového rozpoložení. Budete tak moci např. lépe brainstormovat ráno při práci z vašeho pracovního koutu, zatímco během odpoledne si budete v pohodlí na gauči procházet e-maily.

Nepracujte jen z domova

Občas si můžete vzít notebook a vyrazit do kavárny nebo knihovny. Čas od času totiž neuškodí být v prostředí, kde jsou další lidé. Zvuky klábosení a ruchu nám totiž někdy pomáhají pracovat lépe než ohlušující ticho. Možná vám tak půjde lépe přicházet na nové nápady a vaší produktivitě změna prostředí prospěje.

Naplánujte si přestávky

Důležité úkoly, schůzky, hovory... to vše máte naplánováno v kalendáři. Měli byste tam proto také přidat několik přestávek. Díky plánování přestávek víte předem, kdy jste si dovolili používat telefon nebo sociální sítě. Stále se tak držíte svého plánu. Je to stejné jako naplánování časového slotu na oběd nebo na krátkou procházku. Tyto přestávky vás nabijí energií – a když se budete držet toho, co máte ve svém plánu, předejdete tak pocitům viny za plýtvání časem místo produktivní práce.

Připravte si plán na další den ještě než půjdete spát

Tato noční příprava může být velmi užitečná: věnujte 15 minut vytvoření seznamu úkolů na zítra. Vyberte si důležitý úkol a udělejte z něj tu první věc, kterou uděláte příští ráno, radí nám článek na webu addicted2success.com.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success