Těžkosti a zklamání: Nelitujte, jděte dál

Život je ta nejdelší cesta, kterou kdy podniknete. Jediné, co bude mít ještě delší trvání než život, je smrt. A proto, než budete čelit smrti, je jakákoli vaše těžkost dočasná. Překážky jsou součástí života, dávají nám užitečné lekce. Takové lekce, kterých by se nám bez toho, abychom se nejprve dostali do pořádných potíží, ani nemohlo dostat.

Ilustrační snímek

Pokuste se přeprogramovat své myšlení ve víru, že překážky jsou krátkodobé a život je dlouhý. Uvidíte pak svá zklamání a neúspěchy v jiném světle. Když totiž víte, že je něco jen dočasné, bude jednodušší vytrvat a překonat všechny překážky. Správný postoj je: „Já to zvládnu, je to koneckonců jen dočasné“. A to vám může změnit život, protože to je postoj mentálně odolných lidí.

Neplačte – nechte se tím nakopnout

Bylo by jednodušší vzdát to a poddat se sebelítosti. Zvlášť pokud jste už zažili početná zklamání a byli zraněni mnoha lidmi, možná dokonce i těmi nejbližšími… Místo toho se však radši rozhodněte použít své těžkosti a strasti jako palivo, díky kterému se dostanete dále, než kde jste byli dříve.

Až příště budete čelit nějaké nelehké situaci, uvažujte o ní v pozitivním světle. Čím rychleji se vám podaří najít spouštěč, díky kterému se vrátíte do své nejlepší formy, tím rychleji se posunete dál, tím rychleji vás to nakopne směrem k lepší budoucnosti.

Nepříznivé podmínky vás posílí

Když se potýkáte s překážkami a nástrahami, přeměňte stres a napětí, které se tím nakupí, v odhodlání jít dál. Poté si naplánujte, jak všechno to odhodlání využijete. Plánujte to, pak zmáčkněte svůj vnitřní spouštěč a uspějete.
 
-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success