Teleworking: cesta po digitální dálnici

V době technického pokroku zejména co se týče rozvoje Internetu, mobilních telefonů, faxu a ostatních komunikačních prostředků využívá stále více lidí možnosti pracovat z domova – tzv. teleworkingu. V USA je jich více než 8 miliónů a během dalších dvou let se očekává nárůst až na 13,5 miliónu.

Teleworking má mnoho výhod. K nim patří zejména pružná pracovní doba, méně stresu, ušetřený čas (do práce se nedojíždí). Někteří lidé tráví na svém pracovišti třeba 2 dny v týdnu a ostatní dny využívají možnosti práce z domova.

Teleworking je rozšířen zejména u lidí, pracujících v oboru účetnictví, práva, u spisovatelů a celkově u osob využívajících ke své práci počítač.

Tento způsob práce má samozřejmě i své nevýhody – zejména je to izolace a nedostatek komunikace s lidmi, někteří lidé mají tendenci pracovat 24 hodin denně a neví, kdy s prací skončit. Navíc doma člověka od práce vždy něco rozptyluje – je nutné uvařit, vyprat, uklidit… Ještě markantnější je to pochopitelně u matek s dětmi.

Do budoucna se předpokládá, že by počet lidí pracujících z domova měl vzrůst.
Zdroj: Internet Career Resources - server pro vyhledávání pracovních míst s mnoha informacemi pro personalisty i uchazeče o zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Internet Career Resources