Tak pravil skutečný vůdce

Hledáte citát o vůdcovství, který byste mohli použít ve vašem newsletteru, na prezentaci nebo na motivačních plakátech? Článek přináší ukázky citací významných světových vůdců, které mohou pomoci zvýšit motivaci a inspiraci pro vaší práci.

Zakladatel taoismu Lao Tzu například řekl: "Nejlepším vůdcem je ten, o kom lidé sotva vědí a když dokončí svou práci, tak řeknou, že to udělali sami." Bývalý americký prezident John Quincy Adams podobně přirovnal vůdce k tomu, kdo svými činy inspiruje ostatní, aby více snili, učili se a dělali více proto, aby byli většími.

Podle britského ministerského předsedy Tonyho Blaira spočívá vůdcovství v umění říci "ne". "Říci ano je příliš jednoduché." Jedením z nejznámějších výroků manažerského guru Petera Druckera pak je: "Vůdcovství není magnetická osobnost - stejně tak to může být i ostrý jazyk. Nespočívá ve vytváření přátelství ani ovlivňování lidí - to je pochlebování. Vůdcovství je vyzdvihování vizí druhých osob, povznášení výkonnosti druhých na vyšší úroveň, vytváření osobnosti za hranice jejích běžných omezení."

-kk-
Zdroj: About HR - část amerického portálu About.com pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje About HR