Tak ještě jednou: Pozitivní myšlení je prospěšné

Ilustrační snímek

Pozitivní myšlení je nezbytné, pokud se chcete cítit dobře a žít šťastný život. Nicméně pokud nepodniknete žádnou akci, samo o sobě je bezmocné. Také si nesmíte stanovovat očekávání, která jsou naprosto mimo realitu. A v některých situacích je dobré připustit si své negativní emoce, abyste s nimi mohli pracovat.

Kdo myslí pozitivně, je zdravější

Pozitivní myšlení vám může zlepšit psychické i fyzické zdraví. Je to tak proto, že emoce přímo souvisí s tím, jaké chemické látky jsou vytvářeny v našem těle a mozku. Proto nesmíte ustavičně myslet na to, jak špatně by něco mohlo dopadnout. Také příliš dlouho nemyslete na negativní věci, se kterými se každodenně setkáváte. Kdybyste to dělali, škodíte sami sobě. Vaše tělo kvůli tomu produkuje látky, které mohou poškodit některé z nejdůležitějších tělesných funkcí. Vlastně si tím sami způsobujete onemocnění. Čili ve zkratce: Dodejte svému mozku radost a něco pozitivního tak často, jak jen je to možné, radí web addicted2success.com.

Když vás něco štve, vypořádejte se s tím

Pozitivní myšlení nemá vymazat negativní a nepříjemné emoce. Když váš něco oprávněně naštve, nesmíte své emoce ignorovat ani ve jménu pozitivního myšlení. Nefungovalo by to. A pozor – v případech, kdy vás něco naštve neoprávněně, byste měli zpozornět. I když jste rozčíleni kvůli maličkostem, nepotlačujte své emoce. Proč?

Nové možnosti na obzoru

Když často reagujete přehnaně, je to známka toho, že jste někdy v minulosti byli zraněni. Tyto staré rány se ozývají a někdy vyplouvají na povrch. Když se rozčílíte kvůli nějaké malichernosti, uvědomte si, že je to příležitost, jak rozpoznat a vypořádat se s tím, jak se cítíte a reagujete. Pokud se vám podaří své staré rány zhojit, budete šťastnější. A mimochodem, pozitivní myšlení vám umožní rozpoznávat i všelijaké další příležitosti. Díky tomu, že jste otevřenější a víte, co chcete, je pak můžete využít a dosáhnout svého.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success