Tajemství slávy aneb Jak pracují úspěšní

Spousta informací a možnost napojení na ně po celých 24 hodin - fakta, která dnes „zmenšují svět“. Tyto a další technické vymoženosti, které činí život v 21. století tak zajímavý, mohou být na druhou stranu noční můrou pro ty, kteří pro ně musejí pracovat.

Článek je doplněn rozhovory s osobnostmi z řad vytížených vedoucích pracovníků. Nejde však jen o výčet stížností. Tito lidé, ať už je to jazzový mistr Wynton Marsalis, soudce Richard Posner nebo ředitel společnosti Goldman, Hank Paulson, svou práci milují.

Důležité je, aby i při narůstajících zodpovědnostech a složitosti své práce pokračovali tak dobře jako doposud. Jednou z rad je například brzy vstávat, další radí kreativně využívat technologie (i když je překvapivé, kolik oslovených tvrdí, že nepoužívá e-mail, zatímco jiní tráví vyřizováním emailů 14 hodin denně).

Pokud existuje společný jmenovatel toho, co těmto lidem pomáhá, pravděpodobně je to jistý „lidský prvek“.

- G. Lafney má například svou kancelář zařízenou ve velmi zvláštním až humorném stylu, který je klientům příjemný a pomáhá jim uvolnit se.

- Amy Schulman zase vypíná vždy při jednáních s klienty mobilní telefon – gesto, kterým chce dát najevo svoji snahu věnovat se jim plně.

- Designérka Vera Wang prohlašuje, že její svatyní je ložnice. Je to útočiště, kde vzniká velká část její práce – přinejmenším ve formě nápadů. V noci pročítá materiály a lépe se soustředí. Podle ní je těžké být zároveň kreativní umělkyní a podnikatelkou.

-av-
Zdroj: CNN.com - portál americké zpravodajské televize CNN
Zobrazit přehled článků ze zdroje CNN.com