Studie: Interim manažeři preferují menší firmy

Zkušení manažeři by by dnes dali přednost práci v malém či středním podniku, i kdyby to znamenalo o polovinu nižší plat. Vyplývá to alespoň z nedávné britské studie.

Studie britské organizace Interim Partners, které se zúčastnilo 1500 interim manažerů, ukázala, že 31 % z nich si představuje svou další roli v malém či střední firmě, zatímco pouze 20 % by preferovalo některou ze stovky největších britských firem dle žebříčku FTSE 100. Ve velké firmě si přitom interim manažer přijde průměrně na 757 liber denně, zatímco v malé jen na 350 liber denně.

Větší pružnost i altruismus

Výkonný ředitel Interim Partners Doug Baird vysvětluje, že menší firmy bývají manažery vnímány jako méně politické, méně byrokratické a rychlejší v přizpůsobování se změnám na trhu. V době krize také stoupl zájem zkušených manažerů pomáhat s rozvojem právě malým firmám.

Výzkum dále ukázal, že interim manažeři ochotněji přijímají plat na základě své výkonnosti. Právě pro malé firmy může finanční hodnocení na základě výkonnosti znamenat dobrý způsob, jak získat kvalitní manažery za přijatelné ceny.

-kk-

Zdroj: HR Zone - britský portál zaměřený na lidské zdroje
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Zone