Studená sprcha po ránu: Lepší než káva

Když si ráno dáte místo kávy studenou sprchu, budete se po zbytek dne cítit daleko schopnější. Sníží se také pravděpodobnost, že zaspíte a budete hned ráno ve stresu, protože si postupně vybudujete každodenní ranní rutinu.

Pokud se dokážete opustit své pohodlí natolik, že snesete něco tak nepříjemného, jako je studená sprcha, bude pro vás cokoli náročného, co ten den ještě zažijete, daleko snazší.

Ilustrační snímek

Podle serveru addicted2success.com je vhodné začít den studenou sprchou z následujících důvodů.

1) Dokážete si svou vlastní sílu

Abyste to zvládli, museli jste se překonat a opustit své pohodlí. Pohodlí je zde dokonce hmatatelné – je to vaše postel nebo spíše teplo v ní.

Když dokážete dobrovolně jít pod studenou vodu, je to pro vás důkaz, že se dovedete odhodlat. A takové posílení sebevědomí hned po ránu je velmi přínosné.

2) Zbytek dne bude snadnější

S posilněnou myslí jste připraveni na to, udělat během dne skutečný pokrok. Sprcha je lepší než káva, protože studená voda vaše tělo doslova nabije energií.

Přirozenou reakcí na ledovou vodu je začít zhluboka dýchat. Tím se vlastně více a více probouzíte. Přidejte k tomu adrenalin, který se v těle díky tomuto krátkodobému stresu uvolní, a máte perfektní ranní povzbuzení.

A víte, co je na tom nejlepší? Ten pocit neporazitelnosti, který máte, když jste konečně pryč z koupelny.

3) Ušetříte čas

Nejlepší na studené vodě je to, jak se cítíte, když máte sprchu za sebou. Probudíte se na 100 % v pouhých několika minutách. A ihned jste připraveni čelit celému světu.

Navíc bude vaše mysl soustředěná, protože během ledové sprchy není dost dobře možné myslet na cokoli jiného. Po takové ranní sprše budete zkrátka pozorní a bdělí.

-jk- 

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success