Stresuje vás vaše práce? 5 kroků ke zlepšení

Práce patří k nejčastějším spouštěčům stresu. Mnoho lidí se ráno děsí toho, až jim zazvoní budík, aby následně s nechutí šli do práce. U řady lidí se pracovní stres přenese i do osobního života nebo se stane chronickým. Jak bojovat proti stresu v práci a zatrhnout jej ještě předtím, než se z něho stane závažný životní problém?

Ilustrační snímek

1. Začínejte s jednoduššími úkoly

V případě, že jste zavaleni prací a začíná vás ubíjet, kolik toho je potřeba udělat, Entrepreneur.com radí, abyste oproti prakticky všem zažitým pravidlům začínali  den těmi jednoduššími úkoly. Při jejich plnění totiž získáte potřebný elán a sebevědomí k práci na těžších úkolech později během dne.

2. Zlepšete komunikaci s vedením

Častým zdrojem stresu v práci je špatná a nevyzpytatelná komunikace s vedoucím. Napravte svůj vztah s nadřízeným, naučte se s ním lépe komunikovat a vytvořte vztah vzájemné důvěry, ať už je vám sympatický nebo ne.

3. Nezapojujte se do kancelářských dramat

Politikaření v rámci týmu, pomluvy a jiná kancelářská dramata. Tomu všemu se vyhněte a snažte se nezapojovat osobní sympatie ani pomluvy do práce. Vycházejte se všemi, nestavte se na ničí stranu a stůjte mimo všechna dramata.

4. Vyřešte si věci doma

Zdrojem stresu v práci je často i neuspokojivá situace v osobním životě. Jak se vám přestane dařit v jedné části života, ovlivní to i druhou a nakonec jste v bludném kruhu. Pokuste se maximálně si vyřešit problémy v osobním životě.

5. Odpočívejte

Relaxace a regenerace jsou nutným předpokladem k tomu, abyste zvládali stres spojený s prací. Odpočívejte pravidelně. Stejně tak vždy odpočívejte, pokud jste nemocní.

-mm-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com