Stres v internetovém prostředí - jak mu předcházet a jak správně relaxovat

S rozvojem internetových podniků a firem, které expandují do elektronického světa se objevil i nový fenomén – elektronický stres (nebo anglicky **„dot-com stress“**). Trpí jím pracovníci, kteří jsou nuceni zůstávat v práci dlouho a jsou vystavováni extrémní zátěži, kterou s sebou internetové podnikání přináší.

Tento nový druh podnikání je totiž oproti klasickému způsobu méně stabilní a značně nepředvídatelný – největším rizikem je zde nejistota budoucnosti. Mnoho internetových společností má velmi dobré záměry, z důvodu nedostatku finančních prostředků, změn ve vedení a neočekávané konkurence jim však v každém momentě jejich existence hrozí zánik.

Mezi příznaky ohrožení stresem patří např. zrychlený tep, vyšší krevní tlak, neschopnost koncentrace, svalové napětí a únava. Poruchy ze stresu jsou nejčastější příčinou pracovních neschopností zaměstnanců. Článek poskytuje rady, jak si pomocí mírné a pozvolné změny životního stylu od stresu ulevit a jak účinně relaxovat.
Zdroj: Internet Career Resources - server pro vyhledávání pracovních míst s mnoha informacemi pro personalisty i uchazeče o zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Internet Career Resources