Staňte se pány svého času

Jelikož máte každý den jen omezený počet hodin pro výkon své práce, tajemství efektivity spočívá ve správném řízení času. Time management představuje techniku pro soustředění na to, co je skutečně třeba udělat, za současného omezení nepodstatných věcí a vyrušení na cestě za vašimi cíli.

- Buďte organizovaní. Nic vás nezpomalí více než nepořádek na pracovní stole nebo v kanceláři, kde je nemožné najít určitou adresu, telefonní číslo nebo zprávu. Najděte si proto čas na to, abyste byli a zůstali organizovaní. Výrazně tím omezíte čas potřebný k pravidelné údržbě pracoviště.

- Na začátku dne projděte své priority. Než začnete dělat cokoli jiného, projděte si své priority na příslušný den, abyste viděli, na čem máte pracovat.

- Nejprve vykonejte první prioritu a poslední priority se zbavte. Místo toho, abyste se začali věnovat té nejjednodušší a nejméně naléhavé prioritě na svém seznamu, vždy začínejte nejvyšší prioritou. Zabraňte tomu, aby se úkoly s nejnižší prioritou hromadily na začátku vašeho seznamu. Nejméně závažnou prioritu škrtněte. Je velmi pravděpodobné, že ji nikdy nebudete postrádat.

- Zbavte se nevyžádané pošty. Nevyžádaná pošta je jedním z největších požíračů času. Najdete-li ji ve své poštovní schránce, jednoduše ji hned vyhoďte do koše. Ve své e-mailové schránce se snažte co nejvíce filtrovat příchozí poštu automaticky, abyste to nemuseli dělat ručně. Buďte také obezřetní v tom, komu poskytujete svou e-mailovou adresu.

- Pořiďte si rychlejší počítač. V případě, že stále máte pomalý počítač nebo pomalé internetové připojení, uvědomte si, že čas, který tím ztrácíte, můžete mnohem efektivněji využít jinde. Ušetřit se dá až několik hodin měsíčně. Udělejte proto laskavost sobě i svým zákazníkům a pořiďte si lepší technické vybavení.

-kk-

Zdroj: Morebusiness.com - americký web pro malé podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Morebusiness.com