Staňte se ještě lepším lídrem

Chcete se stát lepším lídrem? Světově proslulý speaker a kouč Brian Tracy má pro nás na toto téma zásobu dobrých rad.

Ilustrační snímek

Když milujete to, co děláte, neodradí vás ani občasné neúspěchy a prohry. Když navíc zůstanete aktivní, budete plánovat a nikdy neztratíte drive. Také je důležité zůstat flexibilní – ale ne, co se pravdomluvnosti týče. Nelhat, to je pro podnikatele nutnost.

Buďte vášniví v tom, co děláte

Pokud ke své pracovní roli cítíte opravdovou vášeň, pokud svůj obor milujete, budete v něm úspěšní. Vaše každodenní povinnosti se pak ani nebudou zdát být povinnostmi. Lidé, kteří milují to, co dělají, s daleko větší pravděpodobností budou svůj případný neúspěch řešit konstruktivně a poučí se z něj.

Buďte aktivní

V každém okamžiku byste měli dělat něco produktivního a hledat příležitosti ke zlepšení vašeho podnikání. Když je identifikujete, jednejte rozhodně. Tato vaše neustálá činnost však vyžaduje také jasné a rychlé myšlení a rozhodování. Zaměřte se tedy na to, aby vše, co děláte, přispívalo k naplnění vašich dlouhodobých cílů.

Plánujte dobře…

Dělejte si podrobné plány, jak dosáhnete vašich obchodních cílů. Vždy se zaměřujte na to, jak dosáhnout pozitivních výsledků pro vaši společnost. Když si z plánování uděláte svůj zvyk, budete mít vždy jasnou představu o tom, co dál.

… ale zůstaňte flexibilní

Plánujte, ale ne na úkor flexibility. Vždy se najde něco, co jsme nečekali. Buďte ochotni přizpůsobit své plány ve chvíli, když už neodpovídají realitě.

Buďte upřímní

Říkat pravdu, to není jen o morálce. V podnikatelském světě je to nutnost. Každý, s kým komunikujete, musí mít jistotu, že vám může důvěřovat. Pokud jste někdy zalhali, ostatní s vámi v budoucnu nebudou chtít spolupracovat. Chraňte proto svou pověst a svou integritu. V tomto ohledu nefunguje nic lépe, než skutečná upřímnost.

-jk-

Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity
Zobrazit přehled článků ze zdroje BrianTracy.com