Špatným lídrům chybí lidské dovednosti a etika

Ilustrační snímek

K různým vůdcovským selháním dochází takříkajíc dnes a denně. Lídři ani jejich zaměstnavatelé by to však neměli přehlížet, jelikož s mírou selhání lidí ve vedoucích funkcích roste i míra nespokojenosti zaměstnanců a finančních ztrát firmy. Server Clomedia.com proto lídrům doporučuje držet se tří základních kroků.

Učte se lidským dovednostem

Častými důvody vůdcovských selhání zahrnují necitlivost k druhým, špatné vztahy, neschopnost budovat tým, řešit konflikty nebo změny. To všechno výrazně snižuje morálku a přitom stačí, aby si lídr uvědomil, jak důležité je stále se rozvíjet především v lidských dovednostech.

Rozvíjejte své lidi

Chytrý lídr se nebojí, že jeho podřízení budou lepší než on. Hledá způsoby, jak své lidi dále rozvíjet, komunikuje s nimi, buduje svůj tým a umí ocenit přínosy jednotlivých členů. Výzkumy ukazují, že firmy hodnocené jako nejžádanější zaměstnavatelé poskytují svým zaměstnancům široké možnosti dalšího vzdělávání a rozvoje.

Vyvarujte se etických selhání

Lidé kolem vás si velmi brzy všimnou, když budete jednat pouze ve svém vlastním zájmu, což ve výsledku poškodí vaše zaměstnance či zákazníky. Ztracená důvěra se velmi těžko získává zpět a mnohdy k tomu ani nebudete mít příležitost.

-kk-

Špatným lídrům chybí lidské dovednosti a etika

Zdroj: Chief Learning Officer - americký časopis a server pro manažery vzdělávání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Chief Learning Officer