Soutěžte s Café de Guatemala

Blíží se pomalu, ale jistě, konec roku a zase Vás začíná trápit tím, čím obdarujeme Vaše obchodní partnery. Máte mezi svými obchodními partnery milovníky kávy a chcete mít hezký dárek, aby si na Vás vždy vzpomněli, když pijí kávu? Nápadem může být káva z Guatemale v originálním balení.

Značku Christof Feichtinger - Café de Guatemala jsme založili, protože chceme z kávových zrn vytěžit to nejlepší. To nejlepší nejen pro Vás, naše zákazníky, ale i to nejlepší pro malé pěstitele kávy z Guatemaly. Pro naši kávu nakupujeme ekologicky vypěstované kávové boby té nejvyšší jakosti. Veškerá káva pochází z těch nejlepších pěstitelských oblastí Guatemaly, z vysoce mineralizovaných a úrodných půd. Jedinečností naší kávy je unikátní kód - Single Origin. Pomocí tohoto kódu si můžete zpětně dohledat, z jaké oblasti a z jakého družstva Vaše káva pochází.

Kávu odebíráme přímo od malých farmářských družstev. Za kvalitní produkci, která je šetrná k životnímu prostředí, od nás pěstitelé kávy obdrží vždy mnohem vyšší cenu, než je  momentální cena spravedlivého obchodu - Fairtrade - na trhu.  Proces pražení kávy jsme záměrně ponechali v Guatemale, zemi původu, neboť se jedná o jeden z důležitých kroků při zpracování kávy. K Vám se tak dostane káva mnohem kvalitnější. Pro tamější obyvatele tím navíc zabezpečíme stálá pracovní místa. Prostřednictvím přímého obchodu tak chceme vybudovat dlouhodobý partnerský vztah, který zaručí drobným zemědělcům jistý základní příjem.

Naše čtyři zásady

  1. Nejvyšší kvalita

Naše Café de Guatemala obsahuje pouze zrna, která dozrála v nadmořské výšce nejméně 1300 m nad mořem. Tato jakost kávy je v Guatemale známá jako SHB (Strictly Hard Bean). Plody z těchto vysoce položených plantáží dozrává pomaleji, a tedy se i později sklízí. Díky pomalému procesu zrání lze získat vysoce kvalitní kávu, s jemným aroma, jenž je charakteristický pro jednotlivé pěstitelské oblasti.

Kvalitou svých káv se Guatemala řadí k jedněm z předních výrobců kávy na světě. Přírodnímu rázu země vévodí 32 sopek. Země těží z rozmanitosti klimatických podmínek, které vysloveně prospívají pěstování kávy v nadmořských výškách nad 1300 metrů nad mořem. Úrodná vulkanická půda a vlhké podnebí vytvářejí na sopečných svazích příznivé podmínky pro pěstování výtečné kávy.

  1. Trvale udržitelný rozvoj, ekologické zemědělství

Vykupujeme výhradně certifikovanou organicky pěstovanou kávu. V tzv. ekozemědělství je zakázáno používání pesticidů, které mohou prosáknout do podzemních vod. Kromě toho je třeba provádět opatření, která zabraňují erozi půdy. Např. vysazovat různé typy stinných stromů, které chrání kávovníky před přímým slunečním svitem, navíc zajišťují vegetativní pestrost a poskytují útočiště různým živočišným druhům. Tím se také daří chránit bohatou guatemalskou flóru a faunu.

  1. Poctivý a přímý obchod

Pěstitelé kávy vždy obdrží cenu přiměřenou vysoké kvalitě kávy, pohybující se výrazně nad aktuální tržní cenou. V našem případě převyšuje dokonce i aktuální ceny Fair Trade na trhu.

  1. Káva Single Origin

Většinou se do kávy přimíchávají zrna z různých pěstitelských oblastí, tomu se říká „kávová směs“. Námi pečlivě vybrané bobule jsou však natolik vysoké kvality, že si vystačí samy. Taková káva se označuje názvem Single Origin neboli káva jediného původu. S našimi druhy kávy Single Origin Vám dáme ochutnat skutečné kávové poklady z nejrůznějších pěstitelských oblastí v Guatemale.

Pomocí kódu Single Origin, který lze nalézt na každém balení, si můžete snadno on-line zpětně dohledat, z které sklizně, oblasti a z kterého družstva pochází Vaše káva. Naším cílem je poskytnout Vám coby koncovým zákazníkům plnou dohledatelnost těchto údajů.

Více informací na našich stránkách www.feichtinger-kafe.cz.

Tým, Christof Feichtinger – Café de Guatemala

Soutěž o dárky od Christof Feichtinger – Café de Guatemala

Abychom vám zpříjemnili předvánoční čas, přichystali jsme pro vás soutěž o dárkové balení Café de Guatemala. Soutěž probíhala do 15.12.2013.

Děkujeme všem soutěžícím za vyplnění ankety. Ze správných odpovědí byly vylosováni paní Lenka Z. a pan Milan B. Vítězům gratulujeme.