Snadné triky, díky kterým zůstanete bystří a na vrcholu sil

Když si děláte starosti, často tím jen ztrácíte čas, který byste mohli strávit užitečně. Soustřeďte se na plánování a následné skutečné činy. Také mějte vždy jasno v tom, čeho chcete dosáhnout – a chovejte se podle toho. Buďte opatrní v tom, s kým trávíte svůj čas. Cvičte.

Ilustrační snímek

 1. Soustřeďte se na své priority

Musíte se soustředit na své cíle a touhy. Díky tomu vás nebude nic rozptylovat a vaše mysl i pozornost budou soustředěny na to, na čem skutečně záleží.

Když se zaměříte na to důležité, budete mentálně ve střehu a vaše produktivita se přirozeně zlepší. Čas od času tedy věnujte chvíli tomu, abyste si definovali, čeho vlastně chcete dosáhnout. Potom tyto cíle plňte skutečnými činy, které si definujete krok po kroku, doporučuje nám web addicted2success.com.

2. Méně starostí a více práce

Starosti přinášejí více škody než užitku. Připravují vás o pozornost – tak už žádné starosti. Raději se vždy ptejte: „Co bude můj další krok?“. Tento postoj vás přivede k lepšímu plánování a snadnějšímu vymýšlení nových nápadů, jak zlepšit vaši situaci.

3. Držte se lidí, kteří jsou chytřejší než vy

Lidé, s nimiž se stýkáme, nás velmi silně ovlivňují. Pokud se tedy neustále stýkáte s hloupými lidmi, naneštěstí začnete přemýšlet a také reagovat jako oni. Proto travte svůj čas s lidmi, kterým to pálí a kteří mají brilantní nápady. Taková společnost vás bude daleko více stimulovat.

4. Trénujte své tělo i mysl

Naplánujte si, kdy budete cvičit – nejlépe každý den. Tělesné cvičení je důležité, ale mentální také. Bystrou mysl pomohou udržet hry jako šachy, Monopoly nebo Scrabble. Zjistěte, co vám sedí nejlépe.

5. Zbavte se špatných návyků

Špatné návyky mají mnoho forem, od přílišného sledování médií přes kouření, pití, televizi… Vy určitě víte zcela přesně, co děláte špatně. Co váš život nijak neobohacuje? Pevně se rozhodněte s tím skoncovat.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success