Smysluplný a naplňující nový rok!

Tradiční metody stanovování cílů nám radí, jak si vybrat nějaký cíl a snažit se ho co nejrychleji dosáhnout s minimálními problémy. Život však takto často nefunguje, zejména pokud jde o velké věci. Musíme podstoupit řadu menších kroků, abychom se dostali na správnou cestu k tomu, být dobrými rodiči nebo zvolit správnou kariéru. Pak musíme podstupovat ještě další kroky k tomu, abychom se na té cestě udrželi. Článek přináší několik rad, jak se udržet na správné cestě v následujícím roce.

- Zamyslete se, co ve svém životě právě nyní máte. Otevřete se pocitu vděčnosti.

- Organizujte svůj život okolo té nejzářivější myšlenky, se kterou jste přišli do styku. Pracujte na tom, abyste se nenechali odradit nouzí, strachem, znepokojením nebo sobectvím.

- Přijměte fakt, že určité aspekty vašeho života i budoucího plánování nebudete moci dostat pod kontrolu. Při plánování něčeho úzce specifického myslete i na to, že se naskytnou příležitosti, které nyní nevidíte.

- Na své cestě se nezapomínejte vracet k tomu, co vyživuje vaši duši. Nepůjdete jen růžovou zahradou. Budete se muset neustále rozhodovat a k tomu bude zapotřebí nějaký pevný bod.

-kk-

Zdroj: Business Know-How - americký server věnovaný různým aspektům řízení malých podniků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Know-How