Skutečná produktivita není o tom mít všechno hotovo

Ilustrační snímek

Lidé pracující z domova často tvrdí, že doma jsou produktivnější. Je pro to nějaký rozumný důvod? Všechny své úkoly dělají bez jakýchkoli vyrušení. To zní dobře, že? A skutečně je to důležité. Jenže to, že uděláte více, ještě neznamená, že jste skutečně produktivnější. Udělat více a být produktivní zkrátka není jedno a to samé.

Představte si, že vás nic nevyrušuje…

Lidé pracující ze svých domovů, nebo aspoň jinak na dálku, opravdu mohou na nějaký úkol potřebovat méně času, než kolik by ho potřebovali v kanceláři. Neruší je žádní kolegové ani žádný šéf. Mohou se soustředit na práci a nestane se jim, že by byli vtaženi do diskuze, která by s prací nijak nesouvisela. Čili mohou po delší dobu soustředit plnou pozornost na svůj seznam úkolů.

… ale jsou zde nevýhody

Když kolem vás nikdo není, nikdo vám nedá další podněty nebo okamžitou zpětnou vazbu. Nikdo vás nebude moci varovat před tím, co mu díky jeho zkušenostem nebo znalostem připadá jako špatný nápad. Také vás může stát více času jakýkoli problém, protože jeho vyřešení digitálními způsoby komunikace prostě nemusí být tak rychlé. Dále je možné, že když budete na něčem pracovat sami, přehlédnete nějaké důležité požadavky nebo klíčové zákazníky. To znamená, že vaše práce bude muset být předělávána. A proto se snadno může stát, že benefit v podobě doma rychleji udělané práce zmizí.

Ve skutečnosti se to má tak, že prací na dálku spíše ztrácíte část své produktivity, nikoli naopak. Samozřejmě také záleží na tom, jaký druh práce děláte. Obecně se ale dá říct, že pokud máte jakoukoli otázku nebo problém, nebuďte stydliví a pomocí chatu nebo telefonu své dojmy a myšlenky zkonzultujte se svým šéfem a kolegy.

Když si nejste jisti, ptejte se

Zeptejte se nadřízeného, zda ho nenapadají nějaké překážky, které by mohly stát v cestě něčemu, co se chystáte udělat. Ano, bude to stát trochu času, ale ptejte se. Velmi silně na tom závisí vaše reálná výsledná produktivita, shrnuje web management-issues.com.

-jk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues