Školení, školení, školení

Chcete být povýšeni? Potom byste měli zvážit, zda nenavštěvovat více školení.

Výzkum provedený společností Wyzant (online síť mentorů) a Recruiter.com (společnost činná v oblasti náboru) naznačuje, že – alespoň v USA – ustrne téměř 50 % zaměstnanců v kariéře proto, že nemají dostatek dovedností nebo certifikací.

Abyste v korporátním prostředí mohli růst, je dobrý nápad přihlásit se na další školení.

Ilustrační snímek

V USA muselo 70 % pracovníků projít školením, aby byli povýšeni nebo si vůbec udrželi současnou pozici, tvrdí web businessnewsdaily.com.

Obdobné procento zaměstnanců je pevně přesvědčeno, že aby se posunuli v hierarchii výše, budou muset nejprve získat nové dovednosti nebo certifikace. Dotázáno bylo 900 amerických zaměstnanců.

Je to o penězích, ale nejen o nich

Více než 50 % respondentů potvrzuje, že klíčovou motivací pro další školení a rozvoj dovedností jsou peníze. Studie také tvrdí, že přes 20 % zaměstnanců je přesvědčeno o tom, že jejich plat by se výrazně zvýšil, kdyby prošli více školeními.

Nicméně 40 % respondentů tvrdilo, že chtějí školení nebo nové certifikáty kvůli tomu, že se prostě chtějí učit. Můžeme to tedy shrnout tak, že alespoň pro některé je sebeuspokojení stále důležitou motivací. Přibližně jedna třetina respondentů tvrdí, že by jim dodatečné školení pomohlo zajistit lepší život pro rodinu, zlepšit CV nebo získat lepší firemní benefity.

Zaměstnanci prostě musejí udržet krok se změnami a jít dopředu. Budoucnost bude ve znamení ještě rychlejších změn, proto se musíme neustále snažit získávat nové dovednosti a pilovat ty stávající. A to zcela jistě platí i pro nás v Evropě.

-jk-

Zdroj: Business News Daily - průvodce světem podnikání především pro začínající podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business News Daily