Školení a zmrzlina: Odměňujeme zaměstnance za skvělou práci

Můžete jim poděkovat nahlas a přede všemi. Můžete jim dát den volna. Můžete jim poskytnout dodatečné školení, pokud víte, že mají zájem o osobní rozvoj. Když jde o úspěch celého týmu, postarejte se o nějaké jídlo.

Ilustrační snímek

Nemusíte své zaměstnance zrovna vychvalovat každý den, ale měli byste jim dávat najevo, že si jich i jejich práce vážíte. Někdy na to zapomenete a nic se nestane. Ovšem alespoň čas od času byste jim měli poděkovat, radí web business2community.com. Zde jsou 4 skvělé způsoby, jak to udělat.

Ukažte jim, že vám na nich záleží: Je mnoho způsobů

Máme pro vás několik tipů. Využijte jich, abyste svým kolegům ukázali, že si jich vážíte. Výběr je na vás. Může záležet na velikosti vaší firmy, ale také na vašem osobním vkusu. Nakonec jste to přeci jen vy, kdo zná své lidi nejlépe.

1) Chvalte konkrétně. Pokud někdo udělal víc, než se po něm požadovalo, oceňte to pochvalou. Také při tom zmiňte detaily, hlavně proč se domníváte, že to byla dobrá práce. Můžete poděkovat osobně, přes e-mail nebo ručně psaným vzkazem. Pokud by o daném výkonu měli vědět i ostatní, pošlete e-mail se všemi na kopii. Vaši zaměstnanci budou vědět, že si jich vážíte – a také budou povzbuzeni, aby pokračovali v dobré práci.

2) Naplánujte přestávku mimo kancelář. Pokud vaši lidé odvádějí skutečně skvělou práci, rozhodně jim můžete dát chvíli volno. Nebo jim umožněte více flexibility  - i tak je můžete motivovat k pokračování v náročné práci.

3) Přineste jídlo pro všechny. Jídlem se totiž snadno dostanete k jejich srdcím. Když vaši zaměstnanci dosáhnou velkého týmového úspěchu, objednejte jim pizzu nebo kupte zmrzlinu.

4) Nabídněte vzdělávání. Mnoho lidí se rádo naučí něco nového, tak jim k tomu dejte příležitost. Může to být extra čas věnovaný školení v oblasti, o kterou víte, že mají zájem.

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com