Síla s vámi aneb Manažerská lekce z Hvězdných válek

Úspěšná sci-fi série Hvězdné války nabízí podnikatelům a firmám inspiraci, jak být úspěšnější. Článek je shrnuje do 11 rad pro malé firmy.

1. Velké věci chtějí čas. Mezi uvedením jednotlivých dílů obou trilogií Hvězdných válek uplynuly vždy tři roky. Buďte trpěliví a pracujte tvrdě každý den.

2. Na fyzické velikosti nezáleží . Režisér George Lucas měří pouze něco přes jeden a půl metru a přesto měl na filmový průmysl obrovský vliv. Chtějte dosáhnout velikosti a může se vám to podařit.

3. Důležitou roli hraje hudební kulisa . Úvodní hudební motiv Hvězdných válek se stal legendou. I vy hledejte možnosti, jak rozšiřovat zážitky svých zákazníků a klientů.

4. Úspěch je pomíjivý. Hvězdné války přinesly Georgi Lucasovi slávu a peníze, ale měl i neúspěšné projekty. Buďte inovativní, ale vždy se soustřeďujte na to, co umíte nejlépe.

5. Hledejte moudrost. Mistr Yoda vyškolil nejlepší rytíře Jedi. Najděte si kouče nebo mentora, který vás může vést a naučit odpovědnosti.

6. Věřte si. Luke Skywalker nejprve nevěřil své vnitřní síle. Pamatujte si, že ve své činnosti můžete dosáhnout toho, co chcete.

7. Loajální zaměstnanci jsou kritičtí. Roboti R2-D2 a C-3P0 se vždy vrátili ke svým majitelům. Najímejte si ty správné lidi, inspirujte je k nejlepším výkonům a oni s vámi zůstanou.

8. Vyvarujte se temné strany. Anakin se přidal ke zlu a stal se Darthem Vaderem. Dávejte si pozor na špatná rozhodnutí, která by mohla zničit váš byznys.

9. Oslavte své úspěchy. Na konci čtvrté epizody odměňuje princezna Leia Luka a Hana Sola medailemi. I vy odměňujte své zaměstnance za to, jak vám pomáhají.

10. Nenechejte se rychle rozzlobit. Han Solo varoval C-3PO, aby nerozčiloval Žvejkala. Nereagujte jako Wookiee a uchovejte si svůj klid při jednání se zaměstnanci a hlavně zákazníky.

11. Ať vás provází síla. Až budete stát před novými výzvami, hledejte sílu hluboko v sobě. Buďte si jistí, že to, co děláte je správné a naleznete vhodné řešení.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com