Šest tipů, jak získat více času

Zeptáme-li se dnešních manažerů, proč se více nevěnují rozvoji svých podřízených, většinou uvedou jako důvod nedostatek času. Klíčovou vůdcovskou dovedností je proto schopnost řídit každodenní krátké interakce s ostatními, aby zůstávalo více času pro smysluplné diskuse o dlouhodobém rozvoji. Jak na to?

1. Jděte rovnou k věci. Pokud sami iniciujete hovor, dejte druhým jasně najevo o čem chcete mluvit. Učte podřízené, aby při hovorech s vámi byli struční.

2. Přicházejí-li druzí k vám do kanceláře a chtějí si jen neformálně popovídat, ukažte jim, že jste zaneprázdněni. Postavte se a mluvte spolu v blízkosti dveří nebo přímo řekněte, že nyní máte jen několik minut a navrhněte přesun rozhovoru na vhodnější dobu.

3. Učte své kolegy, co mohou očekávat. Pokaždé, když za vámi přijdou s námětem k diskusi, vyžadujete, aby se nejprve zamysleli sami a přišli rovnou s návrhem řešení.

4. Rozvrhujte kratší porady. Krátké porady s jasně danou agendou jsou nejefektivnější.

5. Snažte se zefektivnit porady i dalšími způsoby.

6. Plánujte pravidelný čas pro volnou diskusi. Vzhledem k bodům výše to může vypadat kontraproduktivně, pokud však lidé kolem vás budou vědět, že bude čas pro otevřenou diskusi o tom, co je zrovna zajímá, nebudou za vámi chodit tak často.

-kk-

Zdroj: Talent Management - portál amerického časopisu zaměřeného na řízení talentů
Zobrazit přehled článků ze zdroje Talent Management