Šest návyků vysoce produktivních lidí

Chcete navýšit svoji produktivitu? Chcete jít svým podřízeným příkladem a pracovat co možná nejefektivněji? Zdá se vám, že jste toho v minulosti zvládali více než nyní, nebo že jste zavaleni pracovními povinnostmi? Možná vám pomůže inspirovat se následujícími šesti návyky, které mají vysoce produktivní a úspěšní lidé.

Ilustrační snímek

Tento seznam uveřejnil blog Briana Tracyho.

Návyk č. 1: Plánování předem

Úspěšní a produktivní lidé jsou produktivní díky tomu, že každý den předem přesně vědí, co budou dělat. Dělají si proto večer (nebo na konci pracovního dne) plán na den následující. A toho se drží.

Návyk č. 2: Ranní rutina

To, jak ráno vstanete, má velký vliv na to, kolik toho daný den uděláte a jak se budete cítit. Najděte si rutinu, která vám vyhovuje, a tu dodržujte.

Návyk č. 3: Pravidelný režim

Produktivitě obecně pomáhá dodržovat pravidelný režim. Nesmíte v něm být příliš striktní, aby vás poté nerozhodilo, když se realita trochu liší od plánu. Nicméně je záhodno, abyste si vypracovali pravidelný režim, chodili spát ve stejnu dobu a ve stejnou dobu i vstávali a jedli.

Návyk č. 4: Fyzické cvičení

Když budete zanedbávat fyzický pohyb, dříve či později se to projeví na vašem zdraví, psychice i pracovní výkonnosti. Každý den se alespoň chvíli hýbejte a nezanedbávejte cvičení.

Návyk č. 5: Držte se svých hodnot

Mějte jasné, pevně dané hodnoty, a těch se držte v čemkoliv, co děláte. Odpadne vám tak spoustu rozhodování, výčitek a zbytečného přemýšlení. Budete také více soustředění na to, co děláte a čeho chcete dosáhnout.

Návyk č. 6: Single-tasking

Nesnažte se dělat více věcí najednou. Většinou to ani nejde. A pokud by se vám to povedlo, výsledek většinou ve všech případech nestojí za nic. Naučte se hluboké práci a pokud možno se vždy soustřeďte pouze na jeden úkol.

 

-mm-

Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity
Zobrazit přehled článků ze zdroje BrianTracy.com