Sedm věcí, které dělají úspěšní lidé jinak

Zamysleli jste se někdy nad tím, co odlišuje úspěšné lidi od těch méně úspěšných? Často to není ani vyšší inteligence, ani nutně lepší vzdělání. Mnohdy je to jenom otázka určitého nastavení mysli a odlišného životního přístupu. Zde je sedm věcí, které úspěšní lidé dělají jinak, než běžní smrtelníci.

Ilustrační snímek

Víra v sebe sama

Zdravá sebedůvěra nutně patří k jakémukoliv úspěchu. Musí ovšem stát na reálných základech, jako je například detailní znalost určité problematiky.

Mysl otevřená novým nápadům

Jak uvádí Harvard Business Review, úspěšní lidé nespoléhají na staré, zavedené postupy, ale neustále přemýšlí, jak posouvat současné procesy dál.

Produktivita

Úspěšní lidé jsou produktivní v tom smyslu, že se nezabývají nedůležitými věcmi a věnují svůj čas a energii věcem, u kterých to dává smysl.

Houževnatost

Úspěšní lidé se nenechají odradit dílčími neúspěchy a dnem i nocí pracují na dosažení svých cílů.

Odolnost vůči negativním myšlenkám

Všichni, kteří něčeho významného dosáhli, cestou nutně potkali řadu lidí, kteří jim říkali, že tohle či tamto není možné, že se něco nezdaří, apod. To, že svého cíle dosáhli, vypovídá o tom, že jsou vůči těmto negativním vlivům odolní.

Příklad pro ostatní

Úspěšní lidé jsou otevření radám, zároveň jsou však i mentory a myšlenkovými guru, kteří lidem přináší příklad a ponaučení.

Neusnutí na vavřínech

Úspěšní lidé nikdy nejsou hotovi, jakýkoliv výdělek a výdobytek vidí pouze jako lepší odrazový můstek pro další projekty v budoucnu. Neustále investují dále a neusínají na vavřínech.

 

-mm-

Zdroj: Harvard Business Review - zpravodajský portál vydavatelství přední americké obchodní školy Harvard Business School
Zobrazit přehled článků ze zdroje Harvard Business Review