Rodina a služební cesty: Jde to dohromady?

Ilustrační snímek

Ani v dnešní době moderních technologií se stále nic nevyrovná osobnímu setkání. Pro top manažery je důležité potkávat se se svými kolegy. S rodinou ale také určitě nechcete komunikovat jen přes obrazovky a mikrofony, chcete se vidět osobně a co nejčastěji. Proto může přemíra cestování ohrozit váš rodinný život, především pokud cestujete pravidelně a na dlouhá časová období.

Musíte se proto rozhodnout, o které momenty z rodinného života nechcete přijít, a které naopak můžete vynechat. Když už jste doma, snažte se společný čas využít na maximum. Občas také neváhejte vzít svou rodinu s sebou. Zažije tak nové zážitky a bude si moc užít i vás, doporučuje toto řešení web smartblogs.com.

1. Když jste doma, ať to stojí za to

Čas, který můžete strávit se svými blízkými, je omezený. Když jste v zahraničí, prioritou by mělo být vaše zdraví. Když jste ale doma, nemyslete jen na dobrý spánek. Snažte se upřednostnit svou rodinu. Věnujte se svým blízkým a užijte si společně strávený čas.

2. Oběti budou nezbytné

Některé události rodinného života zkrátka budete muset oželet. Proto pečlivě vybírejte, které to budou. Některé pro vás jsou zcela jistě příliš důležité a vy zkrátka budete muset být doma, abyste se jich mohli zúčastnit. Například narozeniny. Své vlastní klidně strávíte na cestě nebo v zahraničí, ale na narozeniny svých dětí byste měli být doma v každém případě.

3. Když jste pryč, přeci jen využívejte moderní technologie

Pokud vaše děti už umí používat e-mail, buďte s nimi díky němu v kontaktu. Krátké textové zprávy jim ukážou, že na ně myslíte a že jste součástí jejich života, i když jste fyzicky tisíce kilometrů daleko.

4. Balte svá zavazadla rychle

Vždy mějte základ svého zavazadla připravený. Když budete mít sbaleno rychle, zbude vám více času pro rodinu. Proto snižte čas na zabalení kufrů na minimum.

-jk-

Zdroj: SmartBlogs.com - síť odborných blogů
Zobrazit přehled článků ze zdroje SmartBlogs.com