Řekněte ne negativitě

Negativita je přirozenou součástí pracovních prostředí. Běžně dochází k neshodám nad určitými tématy, což by dobrý vůdce měl umět rozpoznat. Negativita je totiž nakažlivá a může se po pracovišti velmi rychle rozšířit.

Někdy se negativita šíří v důsledku firemních procesů nebo změn, které mají organizaci zefektivnit. Jindy však může vznikat na základě věcí, které nemají závažný důvod. Vůdcové by proto měli používat následující jednoduché techniky, jak řídit negativitu na pracovištích a sami si udržet pozitivní přístup a soustředění.

- Uznejte negativitu. Negativita nezmizí, když ji budete ignorovat. Naopak se ještě prohloubí a vy jako vůdce ztratíte na důvěryhodnosti. Je proto třeba mluvit o příčinách negativity s lidmi, kterých se to týká, a ptát se na jejich návrhy, jak situaci zlepšit.

- Identifikujte pozitivní věci ve všech situacích. Oslavujte i malá vítězství a v případě, kdy vaše návrhy nebudou fungovat, hledejte základy, na kterých můžete pracovat.

- Často poskytujte pozitivní uznání. Každý má rád uznání za své úspěchy, proto buďte připraveni ocenit je při každé příležitosti.

- Vyhýbejte se spolčování na základě negativity. To může být složité, když si všichni na něco stěžují. Udržováním pozitivního přístupu však zabráníte negativitě dříve, než se objeví.

- Soustřeďte se na problémy, nikoli osobnosti. Při řešení negativity se vždy zabývejte konkrétním problémem. Dávejte si pozor, abyste negativně nehodnotili osobnost, což by vedlo jen k prohloubení negativity. 

- Snažte se pochopit pocity druhých. Představte si sebe v kůži daného člověka, který se cítí negativně. Lépe pak pochopíte, jak se cítí v konkrétních situacích a najdete vhodné řešení.

- Vyjádřete vlastní názory a pocity. Nebojte se dát lidem najevo, jak se cítíte a poskytnout náhled do toho, jak uvažujete. Většinu negativních záležitostí lze vyřešit, jsou-li všichni otevření a upřímní ve svých pocitech.

- Buďte otevření ke kompromisu. Tím, že mírně poupravíte svůj názor, nic neztratíte, zůstane-li vaše pozice fér. To, že jste vůdce, ještě neznamená, že nemůžete upravit svůj postoj.

-kk-

Zdroj: HR Guru - on-line komunita pro odborníky na lidské zdroje, jeden z projektů společnosti Monster Worldwide
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Guru