Řekněte "ano" častějšímu používání "ne"

Od ranného věku jsou dívky a později ženy odsouzeny podřizovat se očekávání druhých a dostát standardům „superženy“. „Ne“ zkrátka není vhodnou odpovědí od ženy, která hledá přijetí v zaměstnání, životě i v posteli. „Ne“ je ale cenné slůvko, které by měla být každá ženy schopna vytasit s jistotou. Existuje několik způsobů, jak říci „ne“ a když budete vědět, jak toto slůvko používat, získáte prostor a klid.

- Dělá vám potíže říci „ne“? Dobrý kouč by vám měl pomoci získat jistotu a překonat nepříjemnosti spojené s používáním „ne“. Možná, že byste to fyzicky zvládly, ale vaše srdce a mysl nedá povolení dostatečně často.

- Bojíte se, že když řeknete „ne“, přijdete o cennou příležitost? Zaměňte „ne“ s podmíněným „ano“. Pokud je to, co se po vás požaduje zajímavá příležitost a výzva, zároveň ale nápor na váš program, zatižte vaše „ano“ ulehčujícími podmínkami.

- Nejste si jistá, proč nebo kdy říci „ne“? Srovnejte si své priority. Nenechte se odvést od svých nejkritičtějších priorit za cenu splnění očekávání druhých. Na takový kompromis s největší pravděpodobností přistoupíte, když nebudete mít zcela jasno v tom, co je pro vás důležité.

Napište si, vytřibte a odkazujte se na tři nebo čtyři vaše kritické priority, které řídí váš život a donutíte se uspokojit své vlastní závazky než na sebe vezmete cizí.

-av-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com