Rady pro mladé talenty na začátku kariéry

Ilustrační snímek

Následující rady a doporučení byly původně určeny mladým lídrům, ale za každým z těchto tipů se skrývá hlubší úvaha o tom, co je skutečně relevantní a užitečné pro všechny mladé talenty v byznysu. Moudrost a zkušenost Li Ka-Shinga, nejbohatší muže Asie, je inspirující – především proto, že nás upozorňuje na skutečně důležité hodnoty a investice. A jaké je jeho doporučení? Rozdělte svůj příjem na 5 hromádek. Cenné konexe, budování sítě užitečných kontaktů a získávání znalostí a zkušeností, to jsou základní kameny vašeho úspěchu. Rady byly zveřejněny v článku na webu addicted2success.com.

1. Nezbytné životní náklady

Dejte si lehkou snídani. Základem mohou být vajíčka a trochu mléka. I oběd a večeře by měly být lehká jídla, jezte hlavně ovoce a zeleninu. Večeři si vařte sami. Stravování může být laciné a vaše tělo díky tomuto režimu nebude mít žádné potíže.

2. Rozšiřujte okruh svých známých a dělejte si přátele

Každý měsíc pozvěte dvakrát nějakého svého známého na oběd. Pohostěte lidi, kteří jsou moudřejší a úspěšnější než vy sami. Na oběd také zvěte ty, kteří vám nějak pomohli s vaší kariérou. Po roce těchto obědů by váš okruh přátel a známých již měl přinášet znatelné výhody. Vaše reputace a váš vliv narostou. Také budete mít pověst štědrého člověka, který je velkorysý a záleží mu na ostatních.

3. Učení

Kupujte si knihy a pečlivě je studujte. Všechny lekce a strategie, které v nich jsou popsány, si zapamatujte. Přeložte si je do vlastních slov a pak své poznatky sdílejte s lidmi kolem vás. Vyprávějte příběhy, které se zakládají na tom, co jste se v knihách dočetli. Posílíte tak své vztahy s ostatními.

4. Dovolená

Aspoň jednou do roka se odměňte a navštivte nějakou dalekou zemi. Ubytujte se v levných hostelech, abyste ušetřili. Potkávejte různé kultury a užijte si volno, odpočiňte si.

5. Investice

Ušetřete aspoň 10 000 Kč a spusťte nějaké malé podnikání, protože to, co je rozsahem malé, je bezpečné. Sežeňte si práci na částečný úvazek, nejlépe něco prodávejte, protože se musíte naučit, jak své nápady i produkty prodat. Nabídněte pomoc byznysmenům, kterým se nějaká ta ruka navíc hodí. Získávejte rozmanité zkušenosti, zlepšíte tak mnoho svých dovedností.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success