Působíte jako profesionál, nebo jako amatér?

Ilustrační snímek

Svou profesionální image si mnohdy kazíme zbytečnostmi, které sami nevnímáme jako velký problém, ale našemu okolí vysílají signál, že jsme spíše amatéři než profesionálové. Jedním z nejčastějších problémů tohoto typu jsou pozdní příchody. Sami nad nimi mávneme rukou nebo máme pocit, že se stačí omluvit, ostatní si však o nás myslí, že máme nedostatek respektu ke svému okolí a myslíme jen sami na sebe. Na co dalšího si dát pozor, radí server US News:

Nedostatky ve společenském chování

Patří sem objímání na místo podání ruky, vyřizování telefonátů na poradách nebo nevhodné vtipy. To všechno říká vašemu okolí, že se neumíte chovat. Etiketa přitom nemusí být nic nudného, především jde o vyjádření respektu vůči druhým.

Chybějící rozhled

Ostatní vás nemohou brát vážně, když je zřejmé, že nemáte povědomí o širším kontextu své práce. Soustředíte se jen na to, co máte vysloveně před sebou, a to je chyba.

Nedostatečné organizační schopnosti

Pokud si myslíte, že stačí, když se vyznáte ve svém nepořádku, opět se mýlíte. Chaos na vašem stole či v počítači ukazuje jen to, že si neumíte zorganizovat své věci. Tím klesá vaše důvěryhodnost.

Přílišná emotivnost

Emoce jsou sice přirozená věc, profesionálové je však umějí ovládat. Složité rozhovory by rozhodně neměly končit výbuchem vašeho hněvu nebo slz. Průchod svým emocím dávejte v soukromí.

-kk-

Zdroj: U.S. News & World Report - americký web věnovaný vzdělávání, zdraví, financím a kariéře
Zobrazit přehled článků ze zdroje U.S. News & World Report