Proč nejste úspěšní?

Ilustrační snímek

Rad, jak uspět není nikdy dost. Dnešní inspiraci jsme proto pro vás našli na serveru s příznačným názvem addicted2success.com. Tento web založil v roce 2011 australský podnikatel a kouč Joel Brian jakožto místo, kde mohou lidé z celého světa najít doporučení pro osobní rozvoj a snad i odpověď na otázku, jak uspět v práci a v životě vůbec. Zkusme začít tím, co nám vlastně brání v úspěchu. Když se nad tím zamyslíte, zjistíte, že většinu překážek si do cesty stavíte sami. Máte zkrátka špatné návyky. Jaké to jsou?

1. Čekáte, až přijde vhodná chvíle

Nikdy nebudete úplně perfektně připraveni. Udělat něco je vždy lepší, než neudělat nic. Perfekcionismus často bývá na škodu.

2. Potřebujete souhlas druhých

Podpora druhých je samozřejmě příjemná, ale nezáleží na ni vše, co děláte. Rozhodujte se sami za sebe.

3. Máte přílišný respekt k autoritám

Dávejte si pozor, zda autorita, o níž si myslíte, že ví všechno mnohem lépe než vy, je skutečně takovou autoritou. Neřiďte se slepě doporučeními „expertů“.

4. Nechcete nést odpovědnost

Pokud se bojíte namočit si ruce, jak chcete něco vybudovat? Respekt a úspěch si získáte tím, když budete nejen plnit své povinnosti, ale dělat věci i nad rámec své základní odpovědnosti.

5. Podceňujete lidi kolem sebe

To, že někdo nemá stejně prestižní titul nebo tak vysoké místo jako vy, ještě neznamená, že se od něho nemáte co naučit.

6. Chcete mít rychle hotovo

Práce kvapná, málo platná. Dobré věci od špatných odlišuje mimo jiné trpělivost, s níž se jim věnujeme. Vždy před dokončením si svou práci dobře zkontrolujte.

7. Neděláte chyby

Umět přiznat chybu a omluvit se je těžší, než se zdá na první pohled. I když zastáváte vysokou funkci, nehrajte si na neomylného. Nezdržujte výsledky práce ostatních svou tvrdohlavostí.

8. Jste se sebou spokojeni

Sledovat vlastní úspěchy je důležité, vždy však existuje možnost, jak je ještě zlepšit. Dávejte si nové a vyšší síle. Opravdu už nemůžete být lepší?

-kk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success