Proč nejste úspěšní?

Všichni chceme vyhrávat a propadáme frustraci, když se nám to nedaří. Namlouváme si, že nemáme dostatečný talent pro svou práci, a přitom nám nechybí talent, ale správný postoj a disciplína. Americký konzultant, publicista a autor úspěšné knihy Time Management Ninja Craig Jarrow upozornil na svém blogu na nejčastější důvody, proč se nám nedaří dosahovat úspěchů. Který je ten váš?

Nevěříte si

Sebedůvěra je důležitým předpokladem úspěchu. Když si nebudete věřit a budete se stále bát, že selžete, pravděpodobně opravdu selžete. Vítězové se nenechají porazit svými obavami.

Neznáte pravidla hry

Začátečníci si vždy myslí, že mohou vyhrávat, aniž by plně rozuměli tomu, čeho mají dosáhnout. Dělají pak zbytečné chyby.

Pouze se snažíte

Nesnažte se něco udělat, prostě to udělejte. Když budete stále něco jen zkoušet, neuspějete.

Ještě jste pořádně nezačali

Těžko můžete úspěšně dokončit něco, co jste ještě nezačali. Odhodlejte se a začněte.

Držíte se zpátky

Neinvestujete do své činnosti sto procent svého úsilí. Možná se bojíte, „co řeknou lidi“. A to je špatně.

Necháte se ovlivnit pochybovači

Lidé vám budou říkat, že neuspějete a budou si i přát, abyste neuspěli. Nenehcte se jim i odradit. Nejlépe je umlčíte když uspějete.

Chcete být perfektní

Perfekcionismus znemožňuje dotahování věcí do konce. Uvědomte si, že nemusíte být ve všem zcela perfektní. Mnohdy stačí být dobrý a někdy jen udělat něco, co jiní nechtějí udělat.

Jste pohodlní

Chcete-li dosahovat úspěchu, budete muset dělat věci, které jste dosud nedělali, nebo vám nejsou úplně příjemné.

Chcete úspěch zadarmo

Uvědomte si, že každý úspěch má svou cenu.Mohou to být peníze, ale stejně tak i čas a zkušenosti. Vy se musíte rozhodnout, zda jste danou cenu ochotni zaplatit.

-kk-

Zdroj: Time Management Ninja - praktické tipy pro řízení času
Zobrazit přehled článků ze zdroje Time Management Ninja