Proč jsou konkurenti těmi nejlepšími mentory

Ilustrační snímek

Skutečně nadaný vyjednávač nasadí prvotní pozici tak vysoko, že následně může učinit několik ústupků, aby se dospělo k řešení, které pro něj bude stále velmi výhodné. Samozřejmě, že takový prvotní návrh by neměl být přehnaně vysoký, nízký ani jinak nepřijatelný. To platí také tehdy, když uzavíráte partnerství se svými konkurenty.

Konkurenty často pokládáme za své nejhorší nepřátele. To může být pravda u těch, kteří jsou na trhu již etablováni a bojují o své pozice. Pokud však teprve začínáte, může být optimální přístup zásadně odlišný. Rozpoznejte, jaké chyby učinila vaše konkurence, a poučte se z nich. Ušetří vám to vlastní čas, peníze a možná také trochu toho zostuzení, tvrdí web addicted2success.com.

Učit se od konkurence je dobré pro vaše příjmy

Když jste ve svém oboru nováček, měli byste se snažit naučit, jak překonat druhé tím, že si vezmete poučení od těch nejlepších. Urychlíte tím svůj růst a znásobíte i svůj úspěch. Proto by – obzvláště nováčci – měli s konkurenci spíše spolupracovat, než s ní bojovat.

Využijte chyb, kterými si prošli druzí

Velcí konkurenti už investovali množství času, peněz a úsilí do toho, aby se dostali napřed. Musíte se poučit z chyb, které při tom udělali. Co kvalifikuje někoho jako vašeho konkurenta? To je na vás – pokud je vy pokládáte za hrozbu pro váš úspěch a podnikání, je to konkurence. Musejí mít kapacitu odvést od vás část vašich příjmů. Když začínáte, musíte rozpoznat, kdo z nich si už vede dobře.

Reciprocita funguje

Když navazujete vztahy s těmi, kteří působí na vašem trhu, využívejte reciprocity. Neváhejte investovat určitý čas a práci do toho, abyste pomohli druhým. Tím si otvíráte dveře k reciprocitě. Tím, že někomu z velkých hráčů uděláte relativně velkou laskavost, si můžete pro zítřek zajistit velkou příležitost. Pomáhání ostatním může vést k prospěšným partnerstvím v budoucnu.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success