Proč je pro manažera důležitá asistentka

S prací asistentky je neodmyslitelně spjato vaření kávy a zapírání šéfovy přítomnosti. Obě dvě činnosti jsou ovšem jen okrajovou záležitostí. Profesionální asistentky musí mít především kultivované a příjemné vystupování a musí být komunikačně velmi zručné.

Mezi další charakteristické znaky profesionální asistentky patří důvěryhodnost, časová flexibilita, odolnost proti stresu, samostatnost a spolehlivost. A nakonec také samozřejmě výborné organizační schopnosti, aktivní znalost cizího jazyka a ovládání počítače. Pracovní den asistentky spočívá v organizování pracovního času generálního ředitele, zpracování jeho agendy a řešení úloh v jeho kanceláři.

Profesionální asistentka je současně poradkyně, pravá ruka, kalendář atd. Povolání asistentky rok od roku stoupá v pomyslném žebříčku sociálně významných zaměstnání. Mnohdy se také míra úspěšnosti manažera měří profesionalitou jeho asistentky.

Asistentky vykonávají tu práci, na kterou ostatní lidé ve firmě nemají čas. Proto je pro tuto práci důležité to, co lidé z oboru nazývají asistentským šestým smyslem. Znamená to, že asistentka je někdy schopná zvládnout velmi náročné a neočekávané úkoly a vyřešit krizové situace.

-pk-
Zdroj: HNonline - zpravodajský server slovenského ekonomického deníku Hospodárske noviny
Zobrazit přehled článků ze zdroje HNonline