Proč je dobré být autentický?

Ilustrační snímek

Jednu charakteristiku má mnoho úspěšných podnikatelů společnou: jsou autentičtí. Autentičtí lidé se nenechají zatlačit do nějakého rozhodnutí okolnostmi, vždy důvěřují svému srdci a řídí se vlastní hlavou. Vždy jsou sami sebou. Může se to zdát snadné, ale autenticita rozhodně není snadnou cestou k úspěchu. Pokud chcete být opravdu autentičtí, musíte totiž někdy jít proti většinovému názoru a udělat to, co pokládáte za správné. Nakonec se z vás ale stane člověk, kterého není možné si koupit. Dokážete třeba i odmítnout pozici generálního ředitele firmy, kterou jste sami založili, natolik budete oddaní pravdě a vědomí toho, co je nejlepší. Stane se z vás ztělesnění kvality a důvěry, a proto vám budou důvěřovat investoři i zaměstnanci, tvrdí web addicted2success.com.

1. Budete se snadněji rozhodovat

Když budete naprosto upřímní a věrní svým ideálům, budete se postupně hladce pohybovat ve směru k naplnění svých vizí. Budete schopni odmítat schůzky a projekty, které za to nestojí. Nemusíte se stát nepříjemnými – jenom si srovnáte priority a budete jednat v souladu s nimi. Také ostatní vám začnou lépe rozumět a budou vědět, co od vás čekat, takže strávíte méně času vysvětlováním svých rozhodnutí.

2. Budete schopni rozpoznat upřímnost

Schopnost rozeznat nepoctivé od poctivých se vždy hodí. Když sami tvrdě pracujete na tom, abyste si získali důvěru, nechcete ztrácet čas se zaměstnanci, kteří nejsou upřímní a nakonec vás možná podrazí. Uvědomíte si, že takoví pracovníci, přestože mohou být vysoce kvalifikovaní, z vás akorát tak vysají energii a v dlouhodobém horizontu vaší firmě uškodí.

3. Budete se učit rychleji

Přiznáte si, že nevíte všechno. Budete více otevřeni novým zkušenostem, proto se naučíte mnoho nových věcí. Pouze sebejistý manažer se dokáže obrátit na odborníka včas, dřív, než je pozdě. Někdy může to, že nebudete tvrdohlaví,  zachránit vaši firmu před katastrofou.

O autentičnosti v leadershipu čtěte zde: 5 kroků k autentičtějšímu leadershipu

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success