Přiučte se od rad miliardářů

Ilustrační snímek

Přemýšleli jste někdy, jak se miliardáři dostali ke svému úspěchu? Poučte se z jejich rad, které nedávno zveřejnil server Inc.com.

1) Spokojený zákazník

Obchodní strategie, postavení na trhu a dlouhodobé plány jsou důležité. Nezapomínejte ale na spokojenost jednotlivých zákazníků. Spokojený zákazník znamená dobré prodeje. Sebelepší strategický plán je k ničemu, pokud chybí spokojený zákazník. To je názor Tej Kohliho, podnikatele s realitami.

2) Poučte se z neúspěchu

Je v pořádku oslavovat úspěchy. Podle Billa Gatese je ale mnohem důležitější věnovat pozornost neúspěchu a poučit se z něj.

3) Dokonalost je nedosažitelná

„Neusilujte o dokonalost, ale o úspěch.“ To jsou slova brazilského magnáta Eike Batisty. Obchodní záležitosti nebudou vždy perfektní. Musíte se s tím smířit. Očekávání perfektních záležitostí a situací, které se ale nedostaví, z vás bude vysávat energii. Tu ale musíte použít na jiné věci.

4) Bavte se

To co děláte, vás musí bavit, tvrdí zakladatel Zapposu, jednoho z největších online obchodů s obuví, Tony Hsieh. V businessu jde o peníze, pokud vás ale stojí zbytečně moc psychického vypětí, nevyplatí se.

5) Buďte inovativní

Většina podnikatelů zkouší ověřené způsoby. John D. Rockefeller, revolucionář ropného průmyslu z konce 19. století, tvrdil, že za opravdovým úspěchem stojí objevování nových cest.

6) Nebojte se

Kdo neriskuje, nic nezíská. Tak by se dal shrnout přístup Marka Zuckerberga. Svět se rychle mění, jediná strategie k úspěchu je občas na sebe vzít riziko neúspěchu.

7) Rovnováha

Svůj život nesmíte zasvětit pouze podnikání. Vyvažujte obchodní a rodinné záležitosti. Nevzdávejte se možností učit ostatní i sami sebe. Podle Chucka Feeneye, obchodníka a zakladatele jedné z největších soukromých nadací The Atlantic Philanthropies, se bez vyvažování životních příležitostí jednotlivé části postupně rozpadnou.

-ka-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com