Přijímejte svá selhání s pokorou

Výsledky činů pokorných lidí obvykle mluví samy za sebe. Tito lidé nemusejí upozorňovat na to, udělali. Pokorní jste ve chvíli, kdy si uvědomíte, že ne všechno je nebo by mělo být jen o vás.

Pokora není o tom, nosit nějaký odznak za zásluhy. Je to především o pravdě a o udržení nadhledu a dobré nálady i ve chvílích, kdy zažíváte selhání a neúspěchy. Všichni bychom si měli uvědomit, že tiché sebevědomí nás dostane dál, než když budeme hlasitými projevy upozorňovat na vlastní nejistotu.

Ilustrační snímek

Chcete být skutečně pokorní? Pak si přečtěte pár myšlenek právě na toto téma, které přinesl server addicted2success.com.

Zranitelnost vás posílí

Pokora přichází s překážkami a pády, které překonáváte. Pokud jste skutečně dole, někdy dokonce v blízkosti zhroucení, vaše pokora má prostor k růstu. Na svou zranitelnost se můžete spolehnout. Právě z ní totiž vyvěrá pokora a související síla.

Přijměte svá selhání

Selhání o vás nic zvláštního nevypovídají, rozhodně je neberte jako doklad své neschopnosti. Selhání nejsou finální a konečná. Neúspěchy jsou pro nás spíše „pouhou“ zpětnou vazbou. Jsou to příležitosti, jak se poučit.

Neupozorňujte na své úspěchy

Lidé, kteří jsou sebevědomí a věří si, nemají potřebu se vychloubat. Měli byste žít podle svého nejlepšího svědomí, uvědomovat si, že nejste v ničem horší než ostatní. Nečekejte, že na vás s pompou dopadnou světla reflektorů.

Pokud potřebujete souhlas ostatních, chybí vám vnitřní přesvědčeni o vlastní dostatečnosti. Neusilujte o schválení a uznání ostatních, raději pracujte na dosažení vlastního vnitřního klidu a vyrovnanosti.

Mluvte, když se mýlíte, nikoli když máte pravdu

Skromní lidé neobviňují ostatní ani okolnosti. Smiřte se s tím, že jste zodpovědní za vše, co se ve vašem životě děje.

Výmluvy pocházejí z naší ublížené hrdosti a strachu. Když přijmete osobní odpovědnost, stane se pro vás motorem, který vám pomůže změnit směr, kdykoli to bude potřeba. Dokážete také vidět příležitosti, které byste jinak přehlídli.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success