Přesvědčivé prezentování: Udělejte z prezentace osobní věc

Ilustrační snímek

Když je vaším cílem předat relevantní sdělení lidem v publiku, musíte zajistit, aby toto sdělení bylo relevantní i pro vás samotné. Proč? Když nevěříte tomu, co říkáte, vaši posluchači na to neskočí. Nespoléhejte se proto na osobní charisma, protože to samo o sobě nestačí. Lidé vycítí, když něco není autentické.

Možná nebudou schopni vysvětlit proč, ale budou prostě vědět, že něco nehraje. Výsledkem bude, že vám automaticky přestanou věnovat plnou pozornost. Když však do své prezentace přidáte něco osobního, budete působit daleko důvěryhodněji a opravdověji – protože takoví budete, tvrdí web smartblogs.com.

Vášeň je nutná pro každé téma

Vaše nadšení pro dané téma je to, co žene vaši prezentaci a co jí dává náboj. Pomáhá vám tak působit důvěryhodně a získat si pozornost posluchačů. Pokud mluvíte o něčem, co opravdu milujete a co velice dobře znáte, je to skvělé. Nicméně ne vždy tomu tak je. Někdy prostě musíme mluvit o něčem, co nám tak blízké není. Umíte se i v takové situaci s tím, co říkáte, ztotožnit?

Vytvořte sdělení, kterému sami budete věřit

Představte si, že byste měli mluvit o něčem, co pro vás není úplně příjemné. Může se také stát, že budete požádáni, abyste přednesli prezentaci, na které jste se vůbec nepodíleli. Prvním krokem je pak seznámit se s materiály. Dejte tomu dostatek času. Uzpůsobte si prezentaci tak, aby byla vaše. Používejte vlastní slova.

Buďte osobní

Každé sdělení, které zazní z vašich úst, může být pro vás samotné jasnější a přesvědčivější, pokud do něj vložíte svůj vlastní úhel pohledu. Pro mnoho byznysových témat se hodí zmínit třeba to, proč jste se rozhodli pracovat pro určitou společnost nebo kdy jste viděli, že některé produkty skutečně pomáhají zákazníkům.

-jk-

Zdroj: SmartBlogs.com - síť odborných blogů
Zobrazit přehled článků ze zdroje SmartBlogs.com