Přestaňte sabotovat své vlastní štěstí svými starými toxickými myšlenkami

Zažili jste někdy, že jste se špatně rozhodli a v důsledku toho jste přišli o cenné a jedinečné příležitosti, ať už v čemkoli?

Ilustrační snímek

Sabotáž vlastního myšlení zasáhne zpravidla tehdy, kdy to nejméně očekáváme. Většina našich přesvědčení se vytvořila ještě předtím, než jsme dosáhli věku 7 let. Naše nevhodná, škodlivá přesvědčení mohou vypadat jako přílišné otálení nebo naopak mohou mít podobu ukvapených rozhodnutí. Někdy si také hledáme výmluvy, proč vlastně nemůžeme dodržet něco, co jsme si naplánovali a předsevzali – např. jíst zdravě nebo více cvičit.

Jak tedy ze sebe dostat to nejlepší a pustit se cestou, která povede naplnění našeho potenciálu? Článek zveřejněný na webu addicted2success.com má pro nás několik rad.

Problémy se začínají vracet 

Někdy, třeba v novém vztahu pak začneme špatně interpretovat komunikaci nebo tón, který náš partner používá. Naše staré vzorce myšlení nás opět dostihnou a my náhle můžeme opět zažívat pocit, že nemůžeme nikomu nic věřit.

V pracovním prostředí pak leckdy začínáme slibovat víc, než kolik pak zvládáme dodávat. Začínáme si špatně vyhodnocovat rizika a všechno se začíná hroutit. Pomalu ztrácíme náš úspěch.

Ohrožuje něco vaše dlouho zastávaná přesvědčení?

Pokud zažijete situaci, která zpochybňuje vaše dosavadní přesvědčení, můžete se náhle cítit osamoceni a ztraceni. Může se dokonce stát, že navenek si užíváte všech nových příležitostí, které vám život přináší, ale podvědomě jste v hluboké panice. Když totiž vnímáme, že nová realita neodpovídá našim dlouho zastávaným přesvědčením, můžeme cítit velký neklid – ačkoli navenek se zdáme být sebevědomí a klidní.

Kořen problému je vždy to, čemu věříme, jaká jsou naše přesvědčení. Když se začnete cítit ve vleku starých myšlenek, znovu prozkoumejte okolnosti, které ve vašem životě vedly k vytvoření vašich škodlivých přesvědčení. Když už víte, že vás omezují, zapracujte na jejich přeměně. Zbavte se svých starých, toxických myšlenkových vzorců.

 

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success