Překážky a selhání vás zavedou k úspěchu

Zažíváte selhání? Nepropadejte zoufalství. Poučte se a zkuste to znovu. Nevzdávejte to, dokud neuspějete.

Zvykněte si být flexibilní a neomezujete se na jedinou strategii. Ano, vaše cíle se nemění, strategie se však někdy změnit nebo přizpůsobit musí, protože situace bývají různé.

Ilustrační snímek

Článek na webu addicted2success.com nám radí, abychom k selháním přistupovali jako k něčemu, co můžeme využít ve svůj prospěch.

Vyzkoušejte následující kroky a zjistíte, že pro vás bude snazší smířit se se selháními, která v budoucnu nejspíš zažijete.

Co dělat, když zklamete

1. Je to vaše šance.

Můžete se odlišit od všech těch lidí, kteří to vzdají. Nechte svou vnitřní sílu růst a staňte se tak díky selhání lepším člověkem.

2. Popřemýšlejte o tom, proč jste selhali.

Musíte vědět, co bylo příčinou vašeho selhání. Co jste měli udělat jinak, abyste uspěli a dosáhli svých cílů? Možná jste tomu nevěnovali dost úsilí. Možná jste zvolili špatnou strategii. Takže ještě jednou: Co můžete změnit, abyste v budoucnu uspěli?

3. Porážka není trvalá.

Můžete a měli byste se snažit o dosažení svých cílů. Nezáleží na tom, kolik nepohodlí a překážek na této cestě potkáte. Pokud ve své sny věříte a chcete se přizpůsobovat a učit ze zpětné vazby, kterou po cestě získáte, určitě uspějete.

Když máte velké cíle, každý náznak neúspěchu je pro vás nepříjemný. Každá překážka nebo neúspěch je zátěž, která je pro nás velmi těžká. Chceme, aby  vše šlo tak, jak bychom si to představovali. Když je to jinak, je to pro nás problém a naše ego to bolí.

My, lidé, prostě selhání a nepohodlí moc dobře neneseme. Začneme pochybovat a vidíme sami sebe jako špatné, hloupé nebo málo nekompromisní. Jenže někdy je selhání nezbytnou částí procesu. Prostě je musíme zažít, abychom ze sebe dostali to nejlepší.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success