Pravidla týmové práce (nejen) v IT

Pracujete jako IT specialista nebo máte na starosti tým IT specialistů? Pak jste pravděpodobně již zjistili, že i v tomto oboru je zásadní týmová spolupráce. Každý aktivní účastník IT projektu by měl vědět, jak se stát dobrým týmovým hráčem. Přečtěte si proto rady společnosti Robert Half Technology, které byly publikovány na pracovním serveru Careerbuilder.com, nebo je předejte svým podřízeným.

Dobrý týmový hráč umí krotit své ego

Nesnažte se přesvědčit ostatní, že jste nejchytřejší z celého týmu. Pokud tomu tak je, brzy to poznají sami. Soustřeďte se na přesun své pozornost od vás samotných na to, co je nejlepší pro tým. Buďte připraveni přizpůsobit se.

Dobrý týmový hráč umí naslouchat

Učte se více poslouchat než mluvit. Uvidíte, že rázem budete mít mnohem více informací o tom, jak váš tým funguje. Učte se také přijímat kritiku jako možnost nacházet nové alternativy a zlepšovat vyvíjené produkty.

Dobrý týmový hráč neodkládá osobní odpovědnost

Uvědomujte si své individuální i týmové odpovědnosti a plňte, co máte plnit. Počítejte s tím, že ne všechno půjde zcela hladce. Nenechte se odradit neúspěchem a soustřeďte se na to, co musíte jako jednotlivec i tým udělat, abyste vyřešili problém, který máte před sebou.

-kk-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder