Pracovní setkání? Výstřihy a parfémy si nechte na večer

Ilustrační snímek

Ať už jdete na obchodní schůzku, pracovní pohovor, networkingovou akci či kamkoli jinam, kde se máte setkat s novými lidmi, neměli byste zapomínat na základní pravidlo – první dojem je jeden jeden. Druzí si o vás udělají obrázek dávno před tím, než vůbec stačíte něco říci. Potřebují jen několik vteřin pohledu na vás a mají jasno.

Co můžete udělat pro to, aby na vás lidé nenahlíželi negativně dříve, než stačíte otevřít ústa? Vyvarujte se následujících prohřešků, na které upozornil server Inc.com.

Neupravené oblečení

Obnošené, zmuchlané či dokonce špinavé oblečení je jasný signál, že osoba, s níž se máte setkat, pro vás není dostatečně důležitá. Dále vám přiřadí nálepku líného člověka, který se neumí rozhodovat. Vše ještě zhorší odřené či zašpiněné boty, které značí nepozornost k detailům.

Výstřih

Bez ohledu na to, kam pokročila móda, budí odhalený výstřih stále pocit příliš uvolněné morálky a nižší inteligence. Je to zbytečný rušivý prvek, který nepůsobí profesionálně.

Příliš výrazné líčení

Pokud zrovna nejdete do nočního klubu, používejte pouze decentní makeup. Jinak si druzí začnou podvědomě klást otázku, co se před nimi snažíte zakrýt.

Špatné držení těla

Když budete stát zpříma a se vztyčenou hlavou, budete působit sebevědomě a schopně. Navíc vám lépe sedne oblečení, což ještě podtrhne celkové pozitivní dojem.

Nevhodná vůně či zápach

Řada lidí je velmi citlivá na vůně a mnozí dokonce trpí alergiemi. S parfémy proto nakládejte velmi opatrně. Lepší, než se snažit překrýt pot silnou vůní, je se před důležitou akcí umýt. Dávejte si také pozor na zápach cigaret, který je ve společnosti stále méně tolerován. Pokud často přicházíte do styku se zvířaty, nechte si raději vyčistit šaty.

Žvýkačka či sluchátka

Je jedno, z jakého důvodu žvýkáte, ve společnosti je to vždy nezdvořilé. Stejně tak je nezdvořilé přicházet do společnosti se sluchátky na uších. Působíte pak lhostejně a nezrale.

Chybějící oční kontakt

Když s někým mluvíte, dívejte se mu do očí. Neposílejte sms, nerozhlížejte se po místnosti, nekontrolujte svůj vzhled v zrcadle ani nezačínejte hovor s nikým jiným. Značilo by to nezájem, aroganci či nedostatek vaší sebedůvěry.

Špatný stisk ruky

Stisk ruky by měl být silný – ani leklá ryba ani rozdrcené prsty. Patří k němu také oční kontakt a úsměv.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com