Pozitivní stres existujte, nechte se jím motivovat

Pracovní úspěch bez stresu a strachu. Je to vůbec možné? Podle odborníků je to téměř nemožné a to i proto, že pozitivní stres nás motivuje. Je jen potřeba naučit se jeho účinky využívat ve svůj prospěch. V opačném případě se z práce stane noční můra.

Manažeři často zápasí s množstvím úkolů, které si nedokážou rozdělit tak, aby je zvládali v pohodě. Tedy bez nadměrné psychické zátěže. Následně se ztrácí pocit vitality, na práci je třeba nadměrné množství energie a klesá výkonnost. Aby se tak nestalo, měl by se manažer naučit svůj stres přeměnit na novou energii.

Složitou pracovní situaci můžete vidět jako výzvu nebo jako neřešitelný problém. Je důležité, jaké hledisko si vyberete. Hledejte možnosti, jak se dívat na složité situace prostřednictvím pozitivního myšlení. To by vás mělo motivovat, abyste hledali nové a lepší cesty řešení situací a podporovali svou tvořivou originalitu.

Různé studie ukázaly, že pozitivní stres reálně existuje. Představují ho věci a situace, které nás motivují a pomáhají nám při našem směřování k cíli. Čím častěji zažívá organismus pozitivní stres, tím je odolnější a zdravější. Čím častěji zažívá negativní stres, tím více se oslabuje jeho obranná schopnost a zvyšuje se náchylnost choroby.

-pk-

Zdroj: HNonline - zpravodajský server slovenského ekonomického deníku Hospodárske noviny
Zobrazit přehled článků ze zdroje HNonline