Povýšili někoho jiného? Radujte se

Pamatujete si, kdy jste se naposledy dozvěděli o úspěchu někoho jiného? Cítili jste trochu té závisti, nebo jste byli naopak rádi, že se to dotyčnému podařilo?

Srovnávat se s ostatními je lákavé, zvlášť když jde o naše přátele nebo známé. Nežárlete však na úspěch druhých. Raději se přidejte k jejich radosti a oslavujte, protože tím upevníte svůj vlastní pozitivní postoj.

Když se necháte fascinovat ostatními, posílíte tím vzájemná pouta a také rozšíříte svou síť známých. Také možná zažijete ten pocit, že jste součástí něčeho většího, co vás přesahuje. A tyto výhody stojí za to. Podívejme se, proč je to pro vás dobré.

Ilustrační snímek

1) Budete mít lepší náladu

Když se cítíte dobře díky tomu, že někdo uspěl, prostě se cítíte dobře. A dobrý pocit je přesně to, co potřebujete, aby se vám lépe plnily vaše vlastní cíle, tvrdí web addicted2success.com.

2) Udržíte své ego na uzdě

A to je vždy správné. Dokonce i v případě, že jste zrovna nyní na vrcholu, může bublina vašeho úspěchu snadno prasknout. Nebuďte egoističtí. Mějte dobrý pocit i z ostatních.

3) Budete mít více přátel

Starou pravdou je, že lidé mají rádi ty, díky kterým se cítí dobře. Chvalte ostatní. Usmějte se na ně, když vám říkají, co se jim podařilo. Nejen, že budete populárnější, ale také načerpáte inspiraci. A také možná objevíte lidi, které byste chtěli následovat a vzít si z nich příklad.

4) Uvidíte, že úspěch nemusí být případ, kdy jeden získá a druhý ztratí

Dokonce i když to může občas trochu zabolet, oslavujte úspěchy s ostatními. Čím častěji to uděláte, tím jasnější vám bude, že je zde dost úspěchu pro každého. Buďte nadšeni z toho, co se povedlo ostatním a najednou se ocitnete sami na cestě k úspěchu vlastnímu.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success