Potřebuje váš nadřízený dovolenou?

Již několik let jsou teď majitelé malých firem schopni zůstat v kontaktu s klienty nebo firmou prostřednictvím mobilních telefonů, PDA nebo laptopů. Stále méně jich tak může využít výmluvy „nemohu si dovolit zůstat mimo kontakt“, díky které řada z nich úporně odmítala v minulosti jakoukoliv rekreaci.

Většina majitelů firem si neuvědomuje, že firma z jejich odpočinku bude profitovat. Ti, kteří si vezmou pár dní volna, tvrdí, že jsou pak díky tomu kreativnější a produktivnější. Někteří si ale berou méně volna kvůli současné nejisté ekonomice a raději zůstávají, hýčkají klienty a hledají nová odbytiště. Také může být pochopitelně velmi nelehké se odtrhnout od začínající firmy.

Co ale firmy, které jsou zaběhlé a vykazují konzistentní výkony? Když zde někdo tvrdí, že si nemůže vzít volno, pak je buď workholikem, nebo se nedokáže smířit s tím, že by firma běžela pár dní bez jeho dohledu. Pokud má pocit, že nemůže věřit svým kolegům, pak je otázkou, zda má správné zaměstnance nebo zda je správně vyškolil.

Jsou samozřejmě zákazníci a klienti, kteří bez ohledu na to, jak skvělý je personál firmy, budou chtít mluvit s ředitelem. Díky současným technologiím by to ale nemělo znamenat, že by si ředitel neměl vzít volno.

-av-

Zdroj: CNN.com - portál americké zpravodajské televize CNN
Zobrazit přehled článků ze zdroje CNN.com