Poslední zakladatel opouští YouTube

Spoluzakladatel a výkonný ředitel videoportálu YouTube Chad Hurley se rozhodl odejít ze své funkce. Výkonným ředitelem se tak stane jeden z předních expertů vlastníka portálu – společnosti Google - Salar Kamangar, který společnost de facto řídil již v minulých letech. Sám Hurley při oznámení své rezignace potvrdil, že Kamangar řídil každodenní provoz společnosti, zatímco on byl spíše poradcem. Jako poradce na částečný úvazek chce Hurley v YouTube pomáhat i nadále.

Od odchodu z funkce výkonného ředitele si Chad Hurley slibuje více času na své další obchodní projekty, například kolekci mužského oblečení Hlaska.

Další dva spoluzakladatelé Steve Chen a Jawed Karim již YouTube opustili dříve. Odchodem Hurleye se tak formálně dovrší převzetí portálu společností Google. I když YouTube začal po nástupu Salara Kamangara prodávat více reklamy a uzavírat více obchodních partnerství, Google dosud nepotvrdil, zda je ziskový.

Uživatelé z celého světa si na stránkách světově nejpopulárnějšího videoportálu YouTube zobrazí více než 2 miliardy videí denně.

-kk-

Zdroj: ABCNews - zpravodajský server televizní a rozhlasové společnosti American Broadcasting Company (ABC)
Zobrazit přehled článků ze zdroje ABCNews