Pomozte svému týmu k lepším výkonům

Nepodávají vaši podřízení tak dobré výkony, jak byste si představovali? Článek na serveru Management Today shrnul několik praktických rad, jak dosáhnout zlepšení a neztratit přitom důvěru zaměstnanců.

Začněte tím, že členům svého týmu jasně popíšete rozdíl mezi jejich výkonností a tím, co očekáváte. Snažte se být co nejkonkrétnější a zmínit co nejvíce detailů. Pak se přesvědčte, že vám skutečně rozumějí. Nic nepředpokládejte a požádejte je, aby vám vysvětlili, co budou příště dělat jinak.

Počítejte s tím, že kritika většinou vyvolá sklíčenost nebo paniku. Připravte si proto plán. Společně se dohodněte na prioritách, vytyčte cíle a průběžné mezníky. Jsou-li vaši lidé zavaleni prací, delegujte určitou část jejich úkolů. Chybějí jim určité dovednosti? Zařiďte školení. Pravidelně se scházejte a vyhodnocujte pokrok.

Ukažte, že máte v ostatní důvěru a proč. Ptejte se jednotlivých členů týmů, v čem vidí příčiny své nedostatečné výkonnosti a neodsuzujte jejich odpovědi. Nemusí to vždy být jejich chyba. Snažte se co nejvíce využít to, co vaše lidí baví. Buďte připraveni podpořit - chválit za zlepšení a poskytnout konstruktivní zpětnou vazbu, nepůjdou-li věci tak, jak by podle vás měly

-kk-

Zdroj: Management Today - portál britského manažerského magazínu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Today