Podnikatele roku poznáme 21. února

Poradenská společnost Ernst & Young soutěž Podnikatel roku pořádá již posedmé. Z téměř sedmdesátky přihlášených lze nejvíce soutěžících definovat takto: Muž, 48 let, dvoutřetinový vlastník firmy sídlící v Praze, obrat téměř 300 milionů korun, 130 zaměstnanců, na trhu působí přes 13 let.

Více než polovina soutěžících (57 procent) podniká ve výrobě, 15 procent v technologiích a desetina v cestovním ruchu. Nejstaršímu podnikateli přihlášenému do letošního ročníku je 80 let, naopak nejmladšímu 26. Podle krajů je v soutěži nejvíce zastoupena Praha, následuje kraj Jihomoravský a Olomoucký.

Kromě finančních výsledků, strategické orientace a globálního dosahu podniku se hodnotí i podnikatelský duch, přístup k inovacím nebo mimopodnikatelské aktivity.

V loňských ročnících titul získal majitel Student Agency Radim Jančura, ředitel a zakladatel společnosti Anect Miroslav Řihák, ředitel společnosti Linet Zbyněk Frolík, ředitel Isolit-Bravo Kvido Štěpánek, šéf Rabbit Trhový Štěpánov Zdeněk Jandejsek a ředitelka firmy Moravia IT Kateřina Forstingerová.

-hp-
Zdroj: Finanční noviny - ekonomický server ČTK
Zobrazit přehled článků ze zdroje Finanční noviny